Peste 10% din locuitorii Capitalei s-au prezentat până acum la urne ca să-și exprime opțiunea referitor la revocarea primarului Dorin Chirtoacă.

Cei mai activi sunt locuitorii sectorului Botanica, urmați de cei din sectorul Rîșcani iar pe locul trei sunt cei din sectorul Centru. Suburbiile se plasează pe ultimul loc.

Din cei prezenți la vot pe gen situația s-a schimbat față de ora 08:30, astfel cele mai multe persoane sunt femei - peste 55% iar bărbați în jurul a 44 la sută. În total și-au exprimat opțiunea la referendum peste 62 000 de persoane din totalul de 628 de mii de cetățeni înregistrați pe listele electorale.

------------------- Mai multe nereguli au ajuns în vizorul Consiliului electoral de Cirmuscripție. Este vorba despre fotografierea buletinului, ruperea buletinului, sigilarea necorespunzătoare a urnelor de vot dar și refuzul unor persoane de a fi înregistrate pe buletinele suplimentare de vot.

Informația a fost prezentată de vice-președintele Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale (CECE) Chișinău, Vitalie Miron care a adăugat că aceste cazuri sunt monitorizate de autorități și au fost întocmite procese verbale.