Președintele Igor Dodon se adresează chișinăuienilor să nu caute vinovații dacă trece referendumul cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, nu va trece. Potrivit șefului statului, el, alături cu colegii din PSRM, au dat posibilitatea locuitorilor capitalei să demită primarul, exprimându-și dezacordul față de modul de administrare a municipiului.

Este important că astăzi noi am oferit chișinăuienilor posibilitatea să voteze pentru schimbarea situației în Chișinău. Noi am dat această posibilitate, pentru că am semnat și eu pentru referendum atunci când a început campania de colectare a semnăturilor, când, cu peste 80 de mii de chișinăuieni, am inițiat acest referendum. Faptul că azi are loc referendumul, deja este o reușită a noastră. În premieră, chișinăuienii au inițiat un referendum, nefiind de acord cu cel care conduce orașul de mai bine de 10 ani. Vor profita de această ocazie chișinăuienii sau nu, o să vedem până la sfârșitul zilei. Vreau să îndemn chișinăuienii să ne gândim foarte bine: dacă vrem să schimbăm lucrurile – astăzi există posibilitatea. Dacă nu – mâine, poimâine să nu dați vina pe altcineva. Îi îndemn pe toți astăzi să fin activi”, a declarat el după exprimarea opțiunii de vot.

Igor Dodon și-a amintit de faptul că în anul 2011 a candidat la șefia Primăriei Chișinău, însă a fost învins de Dorin Chirtoacă.

Atunci, la prima ședință a Consiliului municipal eu i-am strâns mâna, i-am urat succese. Sunt ferm convins că așteptările erau mult mai mari. Și din partea mea ca oponent, la un anumit moment a domnului Chirtoacă, eu aveam așteptări mai mari de la mandatul lui Chirtoacă. Eu speram că va face mai multe. Dar, avem ceea ce avem în Chișinău, cu regret”, a declarat șeful statului.

El a precizat că acest plebiscit nu este o răzbunare pentru înfrângerea din 2011.