Comisia Electorală Centrală informează că astăzi, în paralel cu referendumul anti-Chirtoacă, vor avea loc alegeri locale noi în unele localități din țară.

Astfel, locuitorii din orașul Sîngera din municipiul Chișinău, comuna Berlinți din raionul Briceni, comuna Zârnești din raionul Cahul, comuna Plopi din raionul Cantemir, comuna Ștefănești din raionul Florești, satul Fundurii Noi din raionul Glodeni, comuna Lăpușna din raionul Hîncești, comuna Sărăteni din raionul Leova, satul Căpriana din raionul Strășeni și comuna Ghiliceni din raionul Telenești își vor alege primarii.

Pentru funcția de primar în cele 10 localități unde se va desfășura scrutinul, s-au înscris în cursă 26 de concurenți electorali (5 femei și 21 de bărbați). Dintre aceștia, 4 sunt candidați independenți și 22 sunt desemnați de formațiuni politice. Cei mai mulți candidați la funcția de primar au fost înregistrați de consiliile electorale de circumscripție electorală Sângera, municipiul Chișinău și Berlinți, raionul Briceni, cîte 6 și, respectiv, 4 concurenți. Pentru funcția de primar în localitățile Căpriana, raionul Strășeni și Ghiliceni, raionul Telenești, au fost înregistrați cîte 3 concurenți; pentru localitățile Zîrnești, raionul Cahul, Ștefănești, raionul Florești, Fundurii Noi, Sărăteni, raionul Leova– cîte 2 candidați, iar pentru comunele Plopi, raionul Cantemir și Lăpușna, raionul Hîncești - cîte 1 candidat.

--------------- Tot astăzi locuitorii Capitalei pot merge astăzi la urnele de vot pentru a se expune dacă vor sau nu ca primarul suspendat Dorin Chirtoacă să fie revocat din funcția pe care o deține. Astfel secțiile de vot au fost deschise în municipiul Chișinău la ora 07:00.

Pentru organizarea și desfășurarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău din data de 19 noiembrie, Comisia Electorală Centrală (CEC) va tipări 632 104 buletine de vot, dintre care 413 282 – în limba română și 218 822 – în limba rusă.