Președintele executiv al Partidului Unității Naționale Anatol Șalaru, îndeamnă locuitorii Chișinăului să boicoteze referendumul anti-Chirtoacă de duminică, calificând plebiscitul drept o acțiune dodonistă ilegală.

Ex-ministrul Apărării a explicat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că prin acest referendum „socialiștii lui Dodon” vor încerca să preia Primăria, îndepărtând astfel Republica Moldova de România și de Europa.

„Peste doua zile, într-un referendum ilegitim, socialiștii lui Dodon vor încerca preluarea Chișinăului. Vă invit pe toți ca duminică să boicotăm acest referendum și sa nu ieșim la vot. Haideți să-i arătăm lui Igor Dodon că victoria sa a fost doar un accident, iar orașul Chișinău este o oaza de românism și europenitate. Orice participare la referendum este un vot dat lui Dodon, este un vot care ne îndepărtează de România și Europa. Eu duminică nu voi participa la referendum și vă chem pe toți sa boicotăm aceasta acțiune dodonistă”, a scris șalaru pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău va avea loc la data de 19 noiembrie.