Astăzi, în autoproclamata republică din stânga Nistrului, are loc un exercițiu pe care așa-zisa administrație de la Tiraspol îl definește ca fiind ”de mobilizare generală pentru instruirea cetățenilor pentru situații excepționale”.

Într-un grup de pe Facebook al utilizatorilor transnistreni au apărut primele fotografii de la evenimentul care a stârnit îngrijorarea locuitorilor din stânga Nistrului. Potrivit autorului postării, fotografiile sunt de la „mobilizarea generală” din orașul Bender. Așa zisele autorități au anunțat anterior că exerciții de mobilizare a civililor vor avea loc astăzi, în toate orașele și raionale din regiunea transnistreană.

În fotografii apar mulțimi de bărbați, aflați în jurul unor mese ale reprezentanților pretinsului minister al apărării, care îi înregistrează pe cei mobilizați. Organizatorii evenimentului au pregătit simularea diverselor cazuri excepționale, care au servit drept pretext pentru mobilizare.

Krasnoselski, recent revenit de la Moscova a inspectat punctul mobilizării generale din Bender.

„Sunt profund convins că doar organizați împreună noi putem să scădem la maxim posibilele daune, să le reducem până la zero și în timp record să lichidăm consecințele orcăror acțiuni ori catastrofe”, le-a spus Krasnoselski rezerviștilor.

Sursele DESCHIDE.MD din regiunea secesionistă ne-au expediat un material video, în care apar bărbați aduși cu transport organizat la punctele de adunare.

DESCHIDE.MD amintește că recent, la inițiativa liderului grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, reprezentanții așa-numitului minister al apărării, însoțiți de ofițeri de poliție, au mers din casă în casă și au împărțit citații, prin care cetățenii erau chemați să participe la ceea ce administrația de la Tiraspol numește un exercițiu de mobilizare generală. Persoanele care au între 18 și 50 de ani au primit citații personale prin scrisori recomandate, iar cele între 50 și 60 de ani – invitații. Prezența la exercițiu este obligatorie.