Partidul Socialiştilor a contestat la CEC mediatizarea mesajelor de susţinere, exprimate de mai mulţi oficiali europeni, membri ai PPE, în favoarea candidatului Maia Sandu. Socialiştii consideră că mesajele lor sunt nimic altceva decât agitaţie electorală în favoarea Maiei Sandu, iar asta - în opinia lor - este o încălcare flagrantă a legii.


Amintim că pe contul de Twitter al Partidul Popular European (The European People's Party) a apărut un mesaj de susținere al candidatului de centru-dreapta pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova Maia Sandu. Liderul PAS apare alături de Angela Merkel și Jean-Claude Juncker.


Totodată vom aminti că o delegaţie a Partidului Popular European a făcut în cadrul unei conferințe de presă,la Chişinău, un apel către alegătorii din Republica Moldova. Aceștia au declarat că după toate sondajele analizate au ajuns la concluzia că Maia Sandu este candidatul cel mai potrivit pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova, iar alegători ar trebui să ofere votul unui candidat pro-european.

În context vom publica şi stipulările din codul electoral: "Nu pot fi utilizate în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, atît din ţară cît şi de peste hotare, ori organizaţii internaţionale. Se interzice combinarea de culori şi/sau sunete care invocă simboluri naţionale ale Republicii Moldova ori ale altui stat, utilizarea materialelor în care apar personalităţi istorice ale Republicii Moldova sau de peste hotare, simbolistica unor state străine sau organizaţii internaţionale sau imaginea unor persoane oficiale străine."