Ministrul Transporturilori, Iurie Chirinciuc, a declarat că protestul de ieri al PCRM, prin care s-a cerut demisia sa, a avut scopul de a atrage atenția publicului. Ministrul a mai menționat că postarea în care îi numește pe ruși "leneși" și "bețivi" s-a referit, de fapt, la politica imperialistă promovată de conducerea Federației Ruse.

Amintim că Partidului Comuniștilor a protestat, ieri, în fața Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, cerând demisia șefului instituției, Iurie Chirinciuc. Comuniștii au adus mai multe pancarte pe care scria: „Chirinciuc, la dubă!”, „Chirinciuc e rușinea neamului!”, „Jos Guvernul!”, „Fascismul nu va trece”.

„Este evident că acțiunea de protest organizată de către unii membrii PCRM a avut un singur scop: de a atrage atenția publicului. E și de înțeles. comuniștii nu participă în campania electorală pentru alegerile din 30 octombrie și depun eforturi pentru a nu fi uitați că există. E dreptul lor și, slavă Domnului, trăim într-o țară unde fiecare își poate exprima punctul de vedere”, a scris ministrul liberal pe blogul său.

Iurie Chirinciuc, a scris pe blogul său, miercuri, 12 octombrie, că ruşii vor să procedeze cu cetățenii Repubclicii Moldova la fel cum a făcut-o cu tezaurul românesc, pe care nu l-a întors nici azi României. „Marea majoritate dintre ruşi sunt nişte leneşi şi beţivi, ei îşi doresc să găsească pe cineva pe care să-l înjuge la plug pentru a-i hrăni. Dar menirea populaţiei de aici este alta”. Ambasada Rusiei la Chișinău a calificat aceste afirmații drept xenofobe și incompatibile cu legea nediscriminării și egalității de șanse. Diplomații ruși au cerut sancționarea ministrului.

Chirinciuc a șters postarea de pe blogul său chiar în aceeași zi și a revenit astăzi cu o precizare: „Ce ține de articolul publicat pe blogul meu personal acum o săptămână, aș vrea să precizez că nu am avut în vedere rușii din Republica Moldova sau cetățenii Federației Ruse, ci politica imperialistă și distructivă promovată de conducerea Rusiei față de țara noastră”, a subliniat oficialul.