Reprezentantul PSRM, Ion Ceban, va participa de unul singur, deseară, la dezbaterile electorale pe marginea referendumului anti-Chirtoacă, organizate de postul public de televiziune.

Potrivit regulamentului, acesta va avea la dispoziţie un minut pentru introducere, 18 minute pentru runda de întrebări și două minute pentru un cuvânt de final. Timpul care le revine liberalilor nu va fi folosit.

Partidul Liberal a anunțat că nu-și va delega reprezentanții la dezbaterile electorale pentru desfășurarea referendumului local din 19 noiembrie privind revocarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă. Potrivit unui comunicat de presă, motivul ar fi faptul că acest referendum este ilegal, organizat cu grave încălcări ale Constituției, Codului Electoral și Cartei Europene a Autonomiei locale.

Înainte de asta, președintele fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban, l-a invitat de mai multe ori pe Dorin Chirtoacă la dezbateri electorale, după ce edilul a fost eliberat  din arest la domiciliu.

Referendumul anti-Chirtoacă va avea loc pe data de 19 noiembrie; în acest scop au fost alocate 8,9 milioane de lei. Între timp, șapte partide au anunțat că vor boicota scrutinul, demisia lui Chirtoacă fiind promovată doar de PSRM, PCRM și Partidul Nostru. 

Edilul se află în fruntea capitalei din 2007, în prezent fiind la cel de-al treilea mandat al său. Primarul Chișinăului a fost reţinut la finele lunii mai de procurorii și ofițerii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă în "dosarul parcărilor cu plată". Totodată, procurorii anticorupție au anunțat, la finele lunii august, că edilul este cercetat penal într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu într-un dosar privind schimbarea modului de executare a titlurilor de acordare a spațiului locativ în capitală.