Silvia Radu a declarat astăzi că, cel mai probabil, nu va merge la referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă. Asta deși tot ea spune că situația în oraș este groaznică.

„M-am gândit mult la să merg sau să nu merg. Cred ca nu voi merge, fiindcă situaţia din oraş şi starea lucrurilor lasă foarte mult de dorit. Eu am zis că, dacă revine dnul Chirtoacă, eu sunt gata să plec, că mai am multe proiecte din punct de vedere al businessului.”, a declarat Silvia Radu, citată de ProTv.

Deschide.MD amintește că, la data de 6 noiembrie, Silvia Radu a fost numită primar general interimar al Chișinăului. Anunțul a fost făcut de Nistor Grozavu, care a deținut până atunci interimatul.

ssssssssssssssssNumirea a fost făcută în baza articolului 17 al Legii privind statutul municipiului Chișinău, nr. 136 din 17 iunie, 2016, care prevede că, dacă viceprimarii nu sunt aleși de Consiliul municipal Chișinău, ori subiectul este exclus din agendă la două ședințe consecutive ale CMC, Primarul General numește viceprimarii prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului Municipal. De menționat că aceste proceduri legale au fost respectate. Subiectul alegerii viceprimarilor a fost în agenda CMC la două ședințe consecutive, dar de fiecare dată a fost exclus din agendă.