Partidul Liberal anunță că nu-și va delega reprezentanții la dezbaterile electorale pentru desfășurarea referendumului local din 19 noiembrie pentru revocarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă. Potrivit unui comunicat de presă, motivul ar servi faptul că acest referendum este ilegal, organizat cu grave încălcări ale Constituției, Codului Electoral și Cartei Europene a Autonomiei locale.

Participând la sute de întâlniri cu alegătorii din municipiul Chișinău, ne-am convins că acest referendum nu vine să soluționeze problemele locuitorilor municipiului Chișinău, dar este o risipă a banilor publici. Socialiștii s-au discreditat, la fel și toți ceilalți care au pus la cale și au contribuit la organizarea acestui referendum ilegal. Considerăm că participarea noastră la dezbateri electorale, alături de uzurpatorii și inițiatorii acestui plebiscit, ar duce în mod implicit la recunoașterea acestui referendum ilegal, inclusiv am legaliza moftul socialiștilor, prin care se vor cheltui 9 milioane de lei din buzunarul locuitorului municipiului Chișinău”, menționează PL.

Amintim că președintele fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău, Ion Ceban, l-a invitat zilele trecute, de mai multe ori, pe Dorin Chirtoacă la dezbateri electorale, după ce edilul a fost eliberat de instanță din arest la domiciliu.

Acum că nu-l împiedică nimic pe Dorin Chirtoacă să participe la emisiuni, îl invit să mergem oriunde, la orice emisiune de dezbateri ... despre relevanța referendumului, începând cu ziua de luni. Să discutăm despre oraș și administrarea capitalei, nu despre viața de după serviciu a primarului, Putin, mâna Moscovei și alte „impedimente" de acest tip în procesul de administrare al Chișinăului”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

----Primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat vineri din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar. El nu are dreptul să părăsească localitatea și trebuie să anunțe despre orice schimbare de domiciliu. Nu are voie să meargă la locul de muncă sau în locurile unde se afla persoanele vizate în dosar. La fel, trebuie să se prezinte la instanță ori de câte ori este citat.