Se pare că socialiştilor, în frunte cu liderul lor spiritual Igor Dodon, şef de stat prin cumul, le tremură fundul în eventualitatea repetării scenariului ucrainean în Republica Moldova. Caz în care PSRM ar putea fi interzis, cum a estimat recent Dodon într-un interviu pentru NEZAVISIMAIA GAZETA, ca răspuns la întrebarea cotidianuluii de ce nu a scos oamenii în stradă în semn de protest față actuala guvernare.

Ultimele acțiuni ale adversarilor mei au fost îndreptate pentru a mă provoca la un Maidan. Nu am mers pe această cale. Partidul Socialiștilor și președintele au de pierdut în cazul unui Maidan: avem susținerea populației, anul viitor vor avea loc alegerile care, potrivit sondajelor, noi vom câștiga. În cazul destabilizării situației Partidul Socialiștilor ar putea fi interzis. Pot destabiliza situația în Transnistria și să implice în aceasta Rusia. De aceea nu ne este convenabil”, a declarat Dodon.

Potrivit șefului statului, el este un susținător al alegerilor democratice, care vor avea loc în anul 2018.

În Ucraina oamenii au ieșit în stradă la trei luni înaintea alegerilor și care este rezultatul? Nu avem nevoie de Maidan. De aceea anul viitor va fi unul decisiv”, a precizat el.

Amintim că Igor Dodon de mai multe ori a anunțat că va scoate mulțimea în stradă dacă guvernarea va continua să încalce legislația. În ultimele sale declarații Dodon a menționat că va îndemna cetățenii să iasă la protest în două cazuri: dacă se va încerca destabilizarea situației pe Nistru sau dacă Parlamentul îi va acorda votul de neîncredere (impeachment).