Igor Dodon anunță că a găsit voturile necesare în Parlament pentru a bloca inițiativa de modificare a Constituției în ceea ce privește limba oficială a statului. Potrivit lui, în afara de cei 24 de deputați socialiști, CONTRA vor vota încă 11 parlamentari cu care PSRM deja „a purtat discuții”. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru cotidianul Nezavisimaia Gazeta.

În Parlament se discută propunerea cu privire la modificarea Constituției în favoarea limbii române. Acest lucru nu va trece… Pentru ca aceste modificări să fie blocate este nevoie de 35 de deputați, iar noi avem 24. Cu 11 noi deja am purtat discuții și ei nu vor vota pentru inițiativa română”, a menționat el.

Potrivit șefului statului, unioniștii „lucrează în Moldova foarte activ” și el nu intenționează să se relaxeze.

E nevoie de o programă de stat cu privire la combaterea evenimentelor antistatale. Și noi o vom pregăti odată ce vom prelua puterea”, a declarat Dodon.

----Amintim că legiuitorii liberal-democrați au elaborat un proiect de lege cu privire la modificarea art. 13 din Constituție. Președintele fracțiunii PLDM, Tudor Deliu, a anunțat anterior că a fost găsit și numărul minim necesar, de 34 de semnături, pentru inițierea procedurii de modificare a Constituției în ceea ce privește denumirea limbii oficiale a Republicii Moldova.

La sfârșitul lunii octombrie Curtea Constituțională a avizat pozitiv aceste amendamente – proiectul fiind trimis în Parlament.