Pe contul de Twitter al Partidul Popular European (The European People's Party) a apărut un mesaj de susținere al candidatului de centru-dreapta pentru alegerile prezidențiale din R. Moldova Maia Sandu. Liderul PAS apare alături de Angela Merkel și Jean-Claude Juncker.

Astăzi la Maastricht, Olanda, a avut loc Summitului Partidul Popular European care a reunit înaintea următorului Consiliu European.

După această întâlnire liderii Partidului Popular European anunță suportul Maiei Sandu pentru alegerile prezidențiale din acest an, potrivit mesajului publicat pe contul de Twitter al partidului.

În postare, PPE nu scrie despre ce a vorbit Maia Sandu cu oficialii europeni și nici nu există un comunicat de presă din care să aflăm citate de la cei alături de care pozează liderul PAS.

În același context vom aminti că liderul PPEM, Iurie Leancă a avut și el o întâlnire cu Angela Merkel, în perioada pre-electorală, eveniment după care comunicatorii partidului său au scris într-un comunicat de presă că oficialul German îl susține în cursa prezidențială. 

La fel vom aminti că potrivit Codului Electoral sunt interzise pozele prin care se face ”transferul de imagine”, iar despre acest lucru comenta chiar liderul PLDM, Viorel Cibotaru atunci când a apărut poza cu Leancă și Merkel. 

”În primul rând asta este o încălcare flagrantă a legii pentru că în campania electorală sunt interzise pozele prin care se face transferul de imagine. Deschide.MD: Dar campania încă nu a început... - Cu atât mai mult, campania nici nu a început, iar el deja sfidează legea”, ne comenta acum câteva săptămâni Viorel Cibotaru despre poza liderul PPEM cu cancelarul german.