Primarul interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a preluat nu doar atribuțiile primarului suspendat Dorin Chirtoacă, dar și biroul acestuia. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către șeful Serviciului relații cu publicul din cadrul Primăriei capitalei, Vadim Brînzaniuc.

Doamnei Silvia Radu i-a fost repartizat un birou. Este biroul unde, anterior, a activat domnul Dorin Chirtoacă”, a declarat Brînzaniuc fără a oferi detalii suplimentare.

Anterior, pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a scris că s-a început „curățarea” biroului lui Dorin Chirtoacă de lucrurile pe care le avea acolo edilul capitalei.

Guvernarea între miopie și presbitism…După ce de dimineață, PD a introdus-o pe Silvia Radu, pe ușa din spate a primăriei, instalând-o abuziv în funcția de primar general interimar al capitalei, în aceste momente are loc „curățarea” biroului lui Dorin Chirtoacă (care este încă primarul ales al Chișinăului) de lucrurile pe care le are acolo edilul capitalei, spre a fi pregătit biroul pentru Silva Radu (spre a fi „legitimată” prin stăpânirea principalului birou al primăriei), miza democraților pentru primăria Chișinău. Aceste abordări de un primitivism politic feroce sunt dea dreptul elucubrante, raportate la așteptările de democrație și stat de drept ale societății noastre, ori Chirtoacă este (încă) primar general al capitalei, iar democrații, prin uneltele lor de la primărie (cu acordul tacit al „prietenilor” lor socialiști) îl „prohodesc” politico-juridic pe Chirtoacă, fără să i se respecte dreptul la prezumția nevinovăției și la legitima apărare, consfințite de Legea Supremă”, a scris Munteanu.

Deschide.MD amintește că astăzi, 6 noiembrie, Silvia Radu a fost numită primar general interimar al Chișinăului. Anunțul a fost făcut de Nistor Grozavu, care a deținut până acum interimatul, azi dimineață, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei.

----Numirea a fost făcută în baza articolului 17 al Legii privind statutul municipiului Chișinău, nr. 136 din 17 iunie, 2016, care prevede că, dacă viceprimarii nu sunt aleși de Consiliul municipal Chișinău, ori subiectul este exclus din agendă la două ședințe consecutive ale CMC, Primarul General numește viceprimarii prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului Municipal. De menționat că aceste proceduri legale au fost respectate. Subiectul alegerii viceprimarilor a fost în agenda CMC la două ședințe consecutive, dar de fiecare dată a fost exclus din agendă.

Ca urmare a unor discuții anterioare, Nistor Grozavu și Ruslan Codreanu au semnat declarații în care anunță că nu vor exercita interimatul funcției de Primar General, astfel că, potrivit legii, de astăzi interimatul acestei funcții trece la Silvia Radu. Conform legii, informații despre decizii au fost date în scris către Consiliul municipal Chișinău și Cancelaria de Stat.