Vlad Coteț, vice­pri­ma­rul capi­ta­lei reți­nut în luna mai de către ofi­țe­rii CNA pen­tru coru­pere pasivă și abuz în ser­vi­ciu, a fost trans­fe­rat din izo­la­tor în arest la domi­ci­liu. Magis­tra­ții au res­pins der­mer­sul pro­cu­ro­ri­lor și au eli­be­rat pe numele func­țio­na­ru­lui un man­dat de arest la domi­ci­liu pe un ter­men de 30 de zile.

Procurorii spun că vor contesta decizia magistraţilor.

Amintim că doi funcţionari ai Primăriei Chişinău – viceprimarul Vlad Coteţ şi adjunctul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Radu Blaj – au fost reținuți pe 25 mai de CNA într-un dosar de corupție, în care mai figurează doi intermediari și un inspector principal de la Inspecția de Stat în Construcții.

Imediat după ce a fost reținut, viceprimarul municipiului Chişinău, Vlad Coteţ, a făcut hipertensiune arterială esențială, cardiopatie hipertensivă, potrivit diagnosticului în baza căruia a fost internat. 

Ulterior, Radu Blaj a fost pus sub control judiciar și obligat să plătească o cauțiune de 140 de mii de lei, funcționarul fiind eliberat din izolatorul Centrului Național Anticorupție.

O înregistrare video a Centrului Național Anticorupție face dovada că viceprimarul Vlad Coteț ar fi primit mită pentru semnarea unor acte pentru construcții: