„Sărac de minte, cu frustrări de președinte de colhoz falimentar, Igor Dodon nu încetează să sfideze logica. Ce a fost în capul rușilor atunci când au mizat pe o mârțoagă precum Dodon?”, se întreabă președintele executiv al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, într-o postare pe pagina de Facebook. Reacția președintelui executiv al PUN vine după declarațiile lui Igor Dodon cu privire la capacitatea României de a susține financiar proiectul Unirii.

Potrivit lui Șalaru, gândirea sovietică a lui Dodon îl limitează în a face declarații deștepte și scoate astfel doar trăsnăi în spațiul public.

„Din lipsă de activitate, strunit pe canale doar de Plahotniuc știute, sărac de minte și cu frustrări de președinte de colhoz falimentar, Igor Dodon nu încetează a sfida logica dar și bunul simț. Din puțul gândirii sovietice, Igor Dodon, lansează în spațiul public tot felul de trăznăi, una mai gogonată decât alta, care te fac să te întrebi ce a fost în capul rușilor atunci când au mizat pe o mârțoagă precum Dodon?”, a scris Șalaru pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, fostul ministrul al Apărării consideră că părerea lui Dodon privind capacitatea financiară a României în a finanța proiectul Unirii este una ilogică și strâmbă. 

„În plin elan de non-logică, Igor de Sadova, după o aritmetică doar de el știută, a ajuns la concluzia că România nu poate susține economic reunificarea cu Republica Moldova. Aceasta concluzie la care doar Dodon putea ajunge, dovedește, încă odată, logica strâmbă ce îi guvernează deciziile”, a mai scris Șalaru.

Șalaru a reiterat că rolul acestor declarații este de a dovedi slugărnicia lui Dodon față de Moscova. 

„Cu toată compasiunea pentru un om sărac cu duhul, și nu în sens biblic, Igor Dodon merită întrebat cum reușesc părinții lui să-i plătească ratele la defuncta BEM. Ieșirile caraghioase ale lui Dodon la adresa României și a celor care își asumă românitatea nu fac decât să dovedească slugărnicia acestuia față de Moscova”, a conchis Anatol Șalaru. 

 

Anatol Șalaru

Anatol Șalaru

sssssssssssssssssAmintim că Igor Dodon a declarat, în cadrul unui interviu acordat agenției ruse TASS, că România nu are suficienți bani pentru „scumpul proiect al unirii” Republicii Moldova cu România, iar Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană nu vor dori să plătească unificarea, deoarece această schimbare ar putea genera destabilizarea situației în regiune.