Curtea Constituțională (CCM) a avizat pozitiv inițiativa PLDM privind modificarea art.13 din Constituție. Astfel, sintagma „limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine" ar putea fi înlocuită prin „limba română".

Înalta Curte a stabilit că inițiativa deputaților PLDM este constituțională. 

Liberal - democratul Tudor Deliu a decalrat că deputații care nu vor vota pentru modificarea constituției „nu au ce căuta în Parlament”.

„Ei nu reprezintă cetățenii. Vom discuta cu toate fracțiunile cel puțin cei care au semnat vor vota pentru această modificare. Din câte cunosc sunt parlamentari și în PD, de exemplu președintele Parlamentului Andrian Candu, care a declarat anterior că limba vorbită este limba română”, a spus Deliu. 

Valeriu Ghilețchi a menționat că deputații grupului PPEM au semnat incorpore această inițiativă legislativă, la fel cum au făcut-o și cei din Partidul Liberal.

Legiutorii liberal-democrați au elaborat un proiect de lege cu privire la modificarea art. 13 din Constituție. Președintele fracțiunii PLDM, Tudor Deliu, a anunțat anterior că a fost găsit și numărul minim necesar, de 34 de semnături, pentru inițierea procedurii de modificare a Constituției în ceea ce privește denumirea limbii oficiale a Republicii Moldova. 

În Nota informativă a proiectului se precizează că drept temei pentru elaborarea documentului a servit Hotărârea Curții Constituționale din decembrie 2013, prin care a fost statuat că, „în cazul existenței unor divergențe între textul Declarației de Independentă și textul Constituției, textul constituțional primar al Declarației de Independenţă prevalează".

Semnatarii documentului au fost aleşi în 2014, pe listele PLDM, chiar dacă între timp unii au aderat la alte formațiuni ori au devenit neafiliați.