Igor Dodon i-a înmânat Ambasadorului României, Daniel Ioniță, o scrisoare oficială adresată Președintelui României, Klaus Iohannis, care conține invitația de a vizita Republica Moldova. Dodon consideră că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă. Or, astăzi nu este un secret că cei doi președinți nu au niciun fel de comunicare, deși, în toată această perioadă, Dodon a așteptat invitație la Cotroceni.

„Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, scrie Dodon într-o postare pe Facebook.

Anterior, Klaus Iohannis a declarat că „acum, chiar dacă domnul Dodon nu este încă președintele Moldovei, va înțelege și domnia sa, încet-încet, cum se procedează între Președinți".

Înainte de asta, Igor Dodon a lansat un apel către președintele României să nu-i susțină pe unioniștii care promovează Unirea Republicii Moldova cu România şi, chiar dacă ambele state au o relație foarte bună, fiecare trebuie să rămână în hotarele sale.

Totodată, Dodon a declarat cu mai multe ocazii că, dacă va fi invitat, va merge cu plăcere la Cotroceni. În paralel, însă, nu-şi înceta declarațiile ofensatoare la adresa României.