Andrei Năstase şi Maia Sandu au fost astăzi să discute cu oamenii la Piaţa Centrala din Capitală. După eveniment, liderul PPDA a publicat câteva poze pe facebook comentând că "atunci când merg prin Piața Centrală din Chișinău ca să audă ce spune lumea, o fac fără bodyguarzi". La scurt timp, însă, bloggerul Eugen Luchianiuc, a observat din mai multe poze, că în spatele celor doi prezidenţiabili apărea aceeaşi persoană, despre care Luchianiuc a scris că ar fi bodyguardul Maiei Sandu.

După ce PAS, PPPDA și PLDM au desemnat-o pe Maia Sandu în calitate de candidat comun la funcția de președinte al țării, Andrei Năstase și Maia Sandu au pornit să discute împreună cu cetățenii privind alegerile din 30 octombrie curent.

Astăzi, cei doi au lansat campania „Luăm țara la Pas cu Demnitate și Adevăr" și au mers la Piața Centrală din Chișinău, unde au discutat cu oamenii.

„Când spunem că luăm țara la Pas, cu Demnitate și Adevăr, o facem cu picioarele pe pământ, și nu cățărați pe billboarduri scumpe, cum o face simplul prim-ministru, de exemplu. Eu și Maia Sandu rămânem printre oameni, iar când mergem prin Piața Centrală din Chișinău ca să auzim cu adevărat ce spune lumea, o facem fără bodyguarzi, fără înscenări cu public adus cu forța, fără fițe de politicieni", a scris Andrei Năstase.

La scurt timp, bloggerul Eugen Luchianiuc a scris un articol pe care îl titrează în felul următor: Maia și Năstase, cu bodyguarzi la Piața Centrală // Năstase minte, ca de obicei :-(

În text, Luchianiuc a incorporat un colaj făcut din pozele publicate de Năstase, din care se observă că în spatele lor se află unul şi acelaşi bărbat. Bloggerul scrie că este vorba despre Vasile Popa - fost bodyguard la Vlad Filat. Am încercat să verificăm informaţia la fostul consilier al lui Vlad Filat, Eugen Sturza, care la rândul său a confirmat pentru Deschide.MD că Vasile Popa a lucrat în paza de corp a ex-preşedintelui PLDM.

Sunată pentru o confirmare a informaţiei că fostul bodyguard a lui Vlad Filat este acum bodyguardul Maiei Sandu, Anastasia Taburceanu - comunicator la PAS - ne-a oferit următorul comentariu: Confirmăm că PAS are cu domnul Vasile Popa un contract de voluntariat pe funcţia de şofer. 

La alte întrebări suplimentare, sursa citată a spus că nu ne poate oferi comentarii.