Exercițiile militare ale așa numitei armate transistrene continuă și se dezvoltă ca diversitate. De data aceasta, militarii transnistreni învață modalități de folosire a pontoanelor plutitoare, care să ducă la construirea unui pod peste Nistru.

Armata transnistreană învață să facă poduri, peste Nistru. Militarii s-au antrenat să instaleze pontoane și au instalat elementele unul astfel de pod.

Podul cântărește 40 de tone, iar timpul optim de instalare este de 12 minute.

Este de menționat că, în ultimele luni, se atestă o dinamizare a forțeor separatiste din stânga Nistrului.

Astfel, la mijlocul lunii iulie, 350 de militari ai Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) au participat recent la exerciții militare cu tragere în transnistria.

()Tot vara trecută, GOTR a organizat aplicații, în care, potrivit unnui scenariu, grupurile de presupuși teroriști au încercat să mineze obiectele de infrastructură militară, pentru a lua ostatici din rândul militarilor adverși și a civililor.

() Exercițiile militare pe poligonul din Novosovițkaia, care s-au desfășurat în ianuarie 2017, au început imediat după ce trupele militare au trecut de etapa teoretică. Comandanții și conducătorii auto deprind abilități de mânuire a aparatelor pe teren dificil. Aplicațiile au loc pe timp de noapte și pe timp de zi.

Amintim că, în august 2016, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a catalogat exercițiile militare din Transnistria cu implicarea GOTR drept „sfidătoare și inadmisibile”.

Autoritățile de la Chișinău susțin că aplicaţiile militare sunt organizate fără o informare şi coordonare cuvenită și ar reprezenta „o demonstraţie de forţă şi o sfidare la adresa mecanismelor de negociere şi pacificare”.