Cabinetul de Miniștri a aprobat astăzi secretarii de stat, care au câștigat concursul pentru aceste funcții. În debutul ședinței, premierul Filip a declarat că la Ministerul de Finanțe și la Ministerul de Interne se vor desfășura concursuri repetate, iar celelalte șapte ministere vor avea de astăzi secretari generali.

„Secretarii generali vor fi primul dumneavoastră ajutor. Ei nu au altceva decât să se concentreze pe activitatea ministerelor și să asigure realizarea planului național de acțiuni pentru implemntarea Acorduluide Asociere”, a spus premierul.

Astfel, cei care au fost numiți astăzi în funcțiile de secretar general de stat în cadrul ministerelor sunt: 

1.     Burduja Radu  - Ministerul Apărării

2.     Gîlca Boris - Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale

3.     Munteanu Anatolie - Ministerul Justiţiei

4.     Căpățînă Mihail - Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene

5.     Șarov Igor - Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării

6.     Iabanji-Costin Iulia - Ministerul Economiei şi Infrastructurii

7.     Ușurelu Iurie - Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului

------------------------- Comisia pentru organizarea și desfășurarea concursului de ocupare a funcțiilor publice de conducere de nivel superior a selectat şapte secretari generali de stat în cadrul ministerelor, urmare a interviurilor susţinute de cei 44 de candidați admiși la această probă.

Interviurile au fost desfăşurate în perioada 16 – 17 octombrie curent.

Totodată, a fost prelungit termenul pentru depunerea dosarelor la funcţia de secretar general de stat în cadrul Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Finanţelor.