Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, candidatul PSRM Igor Dodon ar acumula 31,4% fiind urmat de candidatul unic al „opoziției proeuropene”, Maia Sandu cu 14,8%. Pe pozițiile III și IV sunt clasați Marian Lupu și Andrei Năstase cu 13,9% și respectiv 9,3% fiind urmați de Iurie Leancă cu 6,7%. Candidatul Partidului Nostru, Dmitrii Ciubașenco ar acumula 5,4%. Restul candidaților ar acumula mai puțin de 5%.

Sondajul a fost realizat în perioada 10 octombrie - 16 octombrie pe un eșantion de peste 900 de persoane.

În comparație cu sondajele precedente, prezentate de Intellect Group pe 3 și 12 octombrie, numărul persoanelor care îl susțin pe Igor Dodon scade cu peste 2%. La rândul său, Maia Sandu crește în sondaje în medie cu 3%.

Marian Lupu la fel crește cu circa 1%, pe când Andrei Năstase scade cu peste trei puncte procentuale.

Iurie Leancă practic și-a păstrat procentul de încredere: de la 6,7% la 7%.

 

Totodată, potrivit datelor prezentate, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, în noul legislativ ar accede patru formațiuni. 

PSRM ar acumula 26,9% (în creștere cu peste 1%), fiind urmat de PAS, susținut de 12,5% (în creștere cu 1,5%). PDM ar acumula 13,2% (în creștere cu 1,2%), Platforma DA - 7,8% (în scădere cu 3,2%), Partidul Nostru - 5,7%(în scădere cu 2,7%). Pentru PCRM, PPEM, PL, „Partidul Shor” și PLDM ar vota mai puțin de 5% din cei intervievați.

Alte formațiuni ar acumula mai jos de 1%.