Liderul PAS, Maia Sandu, se întreabă retoric dacă, după desemnarea nepotului lui Mihai Ghimpu în funcția de director al Victoriabank, „va fi oare revizuită rata creditului preferențial de 1,5 milioane de lei, oferit lui Dodon, după această schimbare?"

Întrebarea Maiei Sandu apare în contextul în care Igor Dodon a împru­mu­tat aproape 1,5 mln. de lei de la Vic­to­ri­a­bank, banca prim-vicepreşedintelui Par­ti­du­lui Demo­crat (PD), Vla­di­mir Pla­ho­t­niuc. Cu aceşti bani, soci­a­lis­tul şi-a ofi­ci­a­li­zat pro­cu­ra­rea unei case de mili­oane, în sec­to­rul Buiu­cani.

Ulterior, în cadrul unei emisiuni televizate, liderul PSRM a afirmat că a luat creditul respectiv în anul 2013, cu o rată a dobânzii de 8% anual. Asta în condițiile în care oamenii simpli plăteau pentru credite o dobândă de cel puțin 13% anual.

În cadrul altei emisiuni, socialistul Dodon a spus că, de fapt, condițiile în 2013 prevedeau că la luarea unui credit trebuia de plătit o dobândă de 9 – 9,5% anual, dar, pentru că are relații foarte bune cu „Victoriabank", bancă despre care se spune că ar fi controlată de Vlad Plahotniuc, a obținut o rată a dobânzii de 8 la sută anual.

Amintim că Victoriabank are un nou președinte. Este vorba despre Corneliu Ghimpu, nepotul liderului PL, Mihai Ghimpu. Potrivit unui comunicat al instituției financiare, noua conducere a fost aleasă în data de 14 octombrie de către Consiliul de Administrație al băncii.