Partidul Liberal a depus astăzi actele de înregistrare a partidului ca participant la Referendum, se anunță într-un comunicat de presă emis de Partidul Liberal.

„Având în vedere refuzul Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău de a-l înregistra pe Dl. Dorin Chirtoacă ca participant la Referendumul local de demitere a Dl. Dorin Chirtoacă din funcția de Primar General al mun. Chișinău, vă anunțăm că Partidul Liberal va depune actele de înregistrare a partidului ca participant la Referendum”, scrie în comunicat.

-Dorin Chirtoacă n-a fost înregistrat în calitate de participant la referendumul local privind revocarea sa din funcție. Decizia a fost adoptată de Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale (CECE) Chișinău cu votul a 7 membri. Potrivit vicepreședintelui CECE, Vitalie Miron, cererea cu privire la înregistrare se depune personal, nu de un reprezentant, cum a fost în cazul lui Chirtoacă. Mai mult ca atât, în legislația electorală nu se regăsesc persoanele fizice care ar putea să se înregistreze în acest plebiscit.

Comisia Electorală Centrală a decis organizarea referendumului local privind demisia primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, pentru data de 19 noiembrie. Decizia a fost susținută cu votul a 6 membri CEC. Perioada electorală urmează să înceapă cu 45 de zile înainte de ziua referendumului. Potrivit datelor preliminare, costul plebiscitului se estimează la circa 8 milioane de lei.