La alegerile parlamentare care se vor desfășura în anul 2018, pe listele de partid întâietate va avea Partidul Socialiștilor, iar în circumscripțiile uninominale cele mai multe voturi le va obține Partidul Democrat. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8.

Victor Juc, vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice și Politice al Academiei de Științe, consideră că Partidul Democrat va ocupa primul loc în circumscripțiile electorale şi poate fi urmat de reprezentanții Partidului Socialiștilor, ai Partidului Acțiune și Solidaritate, Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, transmite IPN.

Chiar și ai partidelor care nici n-au visat să treacă pragul electoral de 6%. Votul în circumscripții deschide posibilitatea și pentru alte partide”, spune Victor Juc.

Potrivit jurnalistei Galina Vasilieva, sondajele arată că, în baza listelor de partid, lider va fi PSRM. În opinia ei, dacă nu va fi introdus turul doi de scrutin, așa cum se speculează, democrații vor avea întâietate, dar numai împreună cu așa-zişii candidați independenți.

Sociologul Angela Colațchi a menționat că democrații au o bază foarte bună de membri de partid. În plus, PDM are și o bază de oameni care se bucură de o autoritate bună, dar nu fac parte din partid.

De aceea, actualmente, cele mai mari șanse de a învinge în baza circumscripțiilor uninominale le au democrații”, a declarat Angela Colațchi.