Partidul Liberal consideră că celor care au inițiat referendumul anti-Chirtoacă, le este frică de un scrutin organizat pe principiul egalității și parității. Reacția vine după refuzul de astăzi al CEC Chișinău privind înregistrarea lui Chirtoacă în calitate de concurent electoral.

„Subliniem că Dorin Chirtoacă este parte interesată în acest referendum, fapt  recunoscut și de instanța de judecată, prin urmare, CEC Chișinău, era obligat  să-l înregistreze în calitate de participant la  referendumul organizat împotriva lui”, scrie PL într-un comunicat de presă.

Liberalii consideră că prin refuzul CEC Chișinău, de a-l înregistra pe Dorin Chirtoacă, a fost încălcat art. 2, alin. 2,  art. 47, alin 1 și art. 194 din Codul Electoral,  iar asta demonstrează, că inițiatorilor acestui referendum, le este frică de un scrutin organizat pe principiul egalității și parității, fiind speriați și de faptul că Primarul General, Dorin Chirtoacă ar putea participa la dezbateri electorale și întâlniri cu alegătorii, în care să demonteze minciunile acestora.

Vom aminti că pe data de 13 octombrie, Dorin Chirtoacă a depus actele necesare pentru a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul local, din 19 noiembrie 2017. Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău era obligat, în decurs de trei zile calendaristice să ia o decizie privind înregistrarea acestuia. Pentru comparație, pe data de 12 octombrie, socialiștii au depus actele necesare și în aceiași zi au fost înregistrați.

---------În cazul lui Dorin Chirtoacă, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a evitat să ia o decizie astăzi, 16 octombrie și a retrimis actele către Comisia Electorală Centrală, care deja și-a expus părerea în acest sens, pasând responsabilitatea de luare a unei decizii către CEC Chișinău. 

Liberalii mai spun că acest ping-pong nu este altceva decât o tragere de timp.