Liderul separatist Vadim Krasnoselski l-a criticat dur pe președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul întrevederii sale cu așa-numiții primi deputați ai Sovietului Suprem de la Tiraspol, scrie Novostipmr.com

Potrivit lui Krasnoselski „Dodon este un politician inconsecvent, care pe parcursul a opt luni și-a schimbat de trei ori părerea”.

„De la început el (n.r Dodon) vorbea despre federalizare, și la întrevedere cu președintele Federației Ruse și la întrevedere cu mine. Ulterior Igor Dodon a vorbit despre autonomie. Iar la întrevederea recentă cu Vladimir Putin, el a vorbit despre un statut special pentru Transnistria. Reiese că pe parcursul a opt luni ale anului curent prima persoană în stat și-a schimbat părerea de trei ori. Cum în așa condiții să purtăm negocieri? Ce fel de statut special? Aceasta ce e, rezervație, sârmă ghimpată, blocadă totală? Dacă e să vorbim despre contacte, acestea trebuie să fie stipulate în legislațiile ambelor state”, a declarat Krasnoselski.

Liderul separatist a mai adăugat că Transnistria este inițiatorul tradițional al continuării procesului de negocieri, însă partea moldovenească în frunte cu Igor Dodon tergiversează acest proces.