Președintele de Onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, revine astăzi la Chișinău. Fostul Președinte al României va fi invitatul din această seară la clubul de presă „Rezonanță socială”, organizat de Artur Efremov. De regulă, evenimentul adună preponderent jurnaliștii care lucrează în presa de limbă rusă. Prin urmare, vor participa reprezentanți ai mass-media din transnistria și Gagauzia, precum și cei de la Balți.

Scopul acestui eveniment este ca președintele Băsescu să transmită și să explice pentru presa rusă punctele lui de vedere legate de Unirea Republicii Moldova cu România la fel cum vrea să vorbească despre rolul și rostul PUN în contextul politic de la Chișinău. 

Clubul de presă va începela ora 17:30 și va avea loc la hotelul Radisson Blu din Capitală.

Seara târziu, Traian Băsescu ar urma să participe la emisiunea „In PROfunzime” de la Pro TV.

Amintim că sâmbătă, 7 octombrie, fostul preşedinte român s-a întâlnit cu cetăţenii raionului Soroca în incinta Palatului de Cultură. O zi mai târziu, duminică, 8 octombrie, Traian Băsescu a avut o întâlnire cu cetăţenii raionului Ialoveni. Între timp, fostul președinte al României a acordat mai multe interviuri presei de limbă română în care a spus că: 

E corect să faci alianțe cu oricine este pro-vest, asumat. De corupție se ocupă procurorii

Unirea cu Republica Moldova va face România mai puternică

Cu sau fără cetățenia moldovenească, eu voi fi președintele „de facto” al PUN

Dodon și Plahotniuc - toxici, Ghimpu - epavă politică, Sandu și Năstase își mint alegătorii

Amintim că la data de 25 iunie curent a avut loc Congresul de Constituire al Partidului Unităţii Naţionale, delegaţii căruia l-au ales pe Traian Băsescu în calitate de preşedinte de onoare al formaţiunii. Totodată, funcția de președinte al PUN a rămas vacantă, până la soluționarea definitivă a dosarului privind retragerea de către președintele Igor Dodon a cetățeniei Republicii Moldova acordate de către fostul șef de stat Nicolae Timofti lui Traian Băsescu și soției acestuia Maria.