Primarul suspendat al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, îndeamnă chișinăuienii să nu atragă atenția la încercările unor „petrecăreți” de a politiza Hramul Chișinăului care va fi sărbătorit sâmbăta, 14 octombrie. Potrivit edilului, sărbătoarea poate să se desfășoare „cu un gust amar”.

Peste trei zile sărbătorim Hramul Chișinăului. În cazul în care va fi politizat Hramul Chișinăului și va fi cu ceva gust amar, din câte am înțeles ar putea să se întâmple de parcă orașul deja aparține altcuiva, rog locuitorii orașului să nu atragă atenție și să se bucure de sărbătoare pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, care va fi frumos, de la un capăt la altul, de la str. Mihai Viteazul până la bd. Constantin Negruzzi. Va fi frumos, va fi interesant. Seara în PMAN de asemenea. De aceea Hram frumos și fericit tuturor”, a declarat astăzi Dorin Chirtoacă, după ședința de judecată în care i-a fost respinsă solicitarea de a fi eliberat din arest la domiciliu.

Rugat de jurnaliști să ofere mai multe detalii, primarul suspendat a declarat: „Petrecărețul de la Condrița (Igor Dodon – n.r.) din câte am înțeles și-a anunțat prezența”.