Premierul Pavel Filip a cerut astăzi Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) să creeze un grup de lucru care să vină cu soluții pentru a face curățenie în sectorul serviciilor de taxi. Inclusiv, a atenționat și Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) care se subordonează MEI, să rezolve problemele din sectorul telefoniei mobile.

La începutul ședinței Cabinetului de Miniștri, Pavel Filip a ținut să menționeze că a primit un răspuns de la (ANRCETI), referitor la problemele de conexiune la rețelede mobile sau la internet mobil.

„Am primit doar un răspuns formal decât un răspuns de la o instituție serioasă. Eu personal mă confrunt cu probleme când mă deplasez prin republică. Avem o instituție care trebuie să supravegheze cum se respectă condițiile contractuale ale operatorilor de telefonie mobilă. În răspunsul primit am înțeles că mai au nevoie de timp pentru lucru, or ei au uitat că eu am gestionat acest sector. Solicit celor de la agenție să se ridice din fotoliile moi pe care le au, înțeleg foarte bine că au confort, dar cu salariile pe care le au acolo să-și îndeplineasă obligațiunile. Cetățenii trebuie să fie siguri că beneficiază de aceste servicii pentru care plătesc. Trebuie să se mai lepede de înțelegerile pe care le au cu operatorii și să rezolve aceste probleme. De aceea mă adresez ministerului Economiei să nu mai vină cu astfel de răspunsuri, dar să vină cu soluții reale în acest sens”, a declarat Filip.  

Totodată, prim-ministrul a cerut reprezentanților aceluiaș minister să formeze un grup de lucru pentru a rezolva problemele din sectorul serviciilor de taxi

„Eu revin la această problemă, despre care am discutat și în luna aprilie. Am venit cu solicitări clare atunci de a face regulă în acest serviciu. Vreau să vă spun că regulile nu s-au schimbat în acest sens. Atunci când am organizat „Ziua Vinului” și „Moldova Business Week”, degeaba am mai cheltuit sume enorme de bani pentru organizarea acestor evenimente dacă miile de turiști și oameni de afaceri, odată ajunși în sala aeroportului, au dat ochii cu taximetriștii noștri. Cu toții cunosc că trebuie să fie acordat bonul de plată, să fie cu plăcuțe galbene, să fie automobilul curat și eu cred că avem toate capacitățile pentru ca să facem regulă în acest sector. De aceea, rog, Agenția Națională Transport Auto, Ministerul de Interne și Serviciul Fiscal de Stat să faceți regulă, iar Ministerul Economiei să formeze un grup de lucru care să prezinte soluții pentru rezolvarea acestor probleme”, a mai spus premierul. 

Amintim că, premierul Pavel Filip s-a arătat nemulțumit de serviciile de taxi din Chișinău în luna aprilie când a nins. „La Aeroportul Internațional Chișinău, taximetriștii puneau tarife de la 300 până la 500 de lei. Erau oameni care nu aveau acești bani și au fost nevoiți să stea blocați acolo”, a declarat atunci Pavel Filip.