Membrii tineri din Partidul Popular European din Moldova (TPPEM) au revenit recent din Dresda, unde au participat la Congresul anual al Junge Union (#Deutschlandtag2017) - aripa de tineret a partidului Creștin Democrat (CDU), condus de Angela Merkel, potrivit unui comunicat de presă al TPPEM.

În cadrul evenimentului Ion Ranga și Marius Leancă au avut întâlniri cu factorii de decizie ai Landului Saxonia, printre care prim-ministrul și președintele Parlamentului saxonian. Totodată, delegații TPPEM au discutat cu președintele Junge Union, Paul Ziemiak, despre realitățile din Germania și Moldova, precum și despre eventualele cooperări moldo-germane în domeniul politicilor de tineret.

„Mă bucur că tinerii noștri au reușit să creeze legături cu decidenții politici din această organizație importantă din punct de vedere strategic pentru Republica Moldova. Bagajul de cunoștințe pe care l-au obținut în cadrul programului special organizat de Fundația Konrad Adenauer sper să contribuie în promovarea și implementarea practicilor occidentale”, a opinat cu această ocazie Iurie Leancă, președintele PPEM.

La #Deutschlandtag2017, desfășurat în perioada 5-8 octombrie, au participat peste 1000 de membri ai Junge Union și circa 100 de invitați  din toată lumea. La eveniment a fost prezentă Angela Merkel, care a susținut un discurs axat pe rolul tinerilor în politică.

Președintele Parlamentului din Saxonia, Matthias Rosler și TPPEM

Președintele Parlamentului din Saxonia, Matthias Rosler și TPPEM

Prim-Ministrul Saxoniei, Stanislaw Tillich și TPPEM

Prim-Ministrul Saxoniei, Stanislaw Tillich și TPPEM

Președintele TPPEM, Ion Ranga

Președintele TPPEM, Ion Ranga

TPPEM

TPPEM