Candidatul socialiștilor la funcția de președinte, Igor Dodon, reacționează la mesajul transmis de prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, prin care acesta îl amenință cu proteste dacă ajunge președinte și abandonează parcursul european al Republicii Moldova, menționând că Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare.

La scurt timp după ce a fost publicat un interviu cu prim-vicepreședintele PD, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook: „Plahotniuc, coordonatorul, a ieșit la rampă pe ultima sută de metri ai campaniei și face agitație electorală”. 

„Înțeleg că îl promovează pe Lupu, înțeleg că o protejează pe Maia Sandu, pentru care a făcut înțelegere cu americanii. Dar de ce îndrăznește să mă sperie pe mine cu revoluția? Oare el nu știe că, dacă va fi o revoluția în țara asta, va fi împotriva lui, nu sub dirijarea lui. Dacă el va falsifica în favoarea protejaților Lupu și Sandu, va avea de înfruntat furia poporului. Dacă nu va ceda în fața mea ca președinte al țării, va simți furia poporului. Dacă nu va ține seama de alegerea și voința cetățenilor, va fi luat pe sus de popor”, a scris candidatul socialiștilor. 

Dodon mai scrie că Vlad Plahotniuc nu este în postura în care să vorbească despre revoluție, pentru că anume pe el „revoluția îl paște”.

„Îl asigur că președinte nu va deveni nici PDM-istul Lupu, nici membra din guvernele AIE, votată de el, Maia Sandu. Ambii sunt compromiși în guvernarea oligarhică. De această dată poporul va decide, nu Plahotniuc. Punct”, a conchide Dodon.

Amintim că, în cadrul unui interviu care apărut astăzi, Vlad Plahotniuc a declarat că: „lgor Dodon ar trebui să se gândească foarte bine la consecințele ideilor lui, pentru că, dacă printr-o situație nefericită, ajunge președinte și abandonează parcursul european, el știe ce pot, o să vadă ce înseamnă proteste adevărate. Dacă ajunge să mă facă eroul revoluției pro-europene, să vedeți cum mi se inversează ratingul într-o singură zi. Și nu cred că vrea asta". 

Dacă în turul doi al alegrilor prezidențiale ar ieși Igor Dodon și Maia Sandu și ar trebui să aleagă între cei doi, democratul mai spune: Dodon este un pericol real pentru Republica Moldova și un om care insistă în ambițiile lui greșite și dăunătoare.

Cât despre Maia Sandu, Vlad plahotniuc spune că „este corect direcționată, spune ce gândește, chiar dacă o dă în bară de multe ori și o duc șmecherii de nas, o folosesc în războaiele lor, cel puțin pare sinceră și nu am văzut să promoveze idei dăunătoare interesului național. Poate nu ar fi un președinte bun, dar nu cred că s-ar apuca să distrugă țara. Indiferent de situație, rămân la ideea că Republica Moldova trebuie condusă de un președinte pro-european”