Concurenții electorali care vor participa la referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău nu vor putea cheltui mai mult de 16 508 739 lei pentru agitația electorală. Comisia Electorală Centrală a stabilit azi plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al participanților la plebiscit.

Totodată, CEC a votat constituirea Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău, care se va ocupa nemijlocit de înregistrarea candidaților, va stabili numărul de persoane de încredere ai participanților la referendum.

Astfel, CECE Chișinău urmează să se întrunească în ședință pentru a-și alege conducerea. Ulterior, Consiliul va anunța data și locul primirii documentelor pentru înregistrarea participanților la plebiscit.

Amintim că referendumul „anti-Chirtoacă” a fost fixat pentru data de 19 noiembrie. La această oră, șapte partide au anunțat deja că vor boicota plebiscitul. Este vorba despre PDM, PUN, PL, PAS, PLDM, PNL și PLR.

Platforma „DA” a anunțat că nu se va implica în scrutin, lăsând cetățenii să decidă înşişi dacă vor participa la vot.

PSRM și PCRM au anunțat că vor participa la plebiscit și că vor îndemna locuitorii orașului să voteze revocarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă. În acest scop sunt necesare voturile "pentru" a cel puţin 163 570 de alegători.