Teodor Cârnaț a renunțat la funcția de membru CSM. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă, la ședința CSM din 10 octombrie 2017.

Teodor Cârnaț și-a motivat decizia prin faptul că a „picat” testul de poligraf în cadrul concursului pentru suplinirea funcției de președinte al ANI - rezultat care este incompatibil cu funcția pe care o deține. El spune că pleacă pentru „a nu păta” imaginea CSM. 

În pofida deciziei luate, acesta s-a declarat integru și a venit cu mai multe acuzații în adresa celor de la ANI care au organizat concursul pentru suplinirea funcției de președinte al instituției.

„Am depus cererea de demisie din funcția de membru al CSM. Acest test e ficțiune, mă consider integru, m-am condus de lege și nu am acceptat influența nimănui, nici a persoanelor private, nici a partidelor politice. Sunt de părerea că acest concurs e o ficțiune. Cu adevărat am dorit să-l trec, cu adevărat mi-am dorit să devin președintele ANI, să fac ca în Republica Moldova integritatea să fie independentă", a declarat Teodor Cârnaț.

Teo Cârnaț spune că în ajunul concursului, Andrian Candu deja dădea calificări candidaturilor înscrise, spunând că acestea sunt foarte slabe. Declarațiile speakerului au coincis cu faptul că peste câteva zile ambii candidați înscriși la șefia ANI au „picat” testul la poligraf.

Deschide.MD amintește că ambii candidații la funcția de președinte al ANI, atât Teodor Cârnaț, cât și Victor Stătilă, au picat proba la poligraf. Ulterior Teodor Cârnaț a negat rezultatele obținute. Celălalt candidat, Victor Strătilă, este și el de părere că este "integru", deși nu a trecut testul.