Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Ana Guțu, a părăsit platoul în timpul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, acuzând moderatoarea de lipsa „deontologiei profesionale” și atitudine românofobă.

După câteva minute de dezbatere a subiectului unirii României cu Republica Moldova, Ana Guțu și-a scos microfonul și a părăsit emisiunea.

Moderatoarea și cei doi invitați ai săi, Victor Gurău și Valerii Demidețki, n-au fost mulțumiți de afirmațiile Anei Guțu cu privire la unele subiecte cum ar fi suportul financiar al României pentru Republica Moldova, şi la anumite subiecte istorice.

„Nu trebuie să manipulați. Maria v-a promis? Mă deranjează când dezbaterile se desfășoară în așa mod. Așa cum au fost conduse astăzi de dumneavoastră. Nu m-ați ascultat! Salutați-vă bunicii! Nu este corect ce ați făcut astăzi. Fiți sănătoasă”, a declarat Ana Guțu în timp ce părăsea platoul.

În timpul dezbaterilor, moderatoarea s-a comportat, mai degrabă, ca un invitat al emisiunii: a ridicat tonul vocii, şi-a întrerupt de mai multe ori interlocutoarea.

Ulterior, într-un comentariu pe Facebook la o știre a portalului Agora.md, prim-vicepreședintele PUN a explicat ce anume a deranjat-o pe ea, dar și pe moderatoare.

„Agora, am plecat pentru ca moderatoarea habar nu are de deontologie profesională si, vizibil, a fost un complot dezgustător pentru a ridiculiza unionismul. Maria Levcenco a coborat la nivelul românofobilor din coloana a cincea - vizibil deranjată de implicarea lui Traian Basescu în politica de pe Bâc", a punctat Ana Guțu. 

La rândul său, moderatoarea emisiunii, Maria Levcenco, a scris pe pagina sa de Facebook că „Politicienii, nu știu de ce, dar cred că nu e neapărat să răspundă la întrebările moderatorilor, deaceea uneori trebuie să insistăm”.