Cu o populație de circa 20 de mii de locuitori, raionul Taraclia va avea o circumscripție separată, iar bulgarii vor avea reprezentantul lor în Parlament. Declarația a fost făcută de șeful statului, Igor Dodon, într-o conferință de presă susținută împreună cu vicepreședintele Bulgariei, Iliana Iotova.

Potrivit lui Igor Dodon, în Codul Electoral a fost indicat expres ca raioanele în care locuiesc reprezentanții unei etnii să aibă dreptul de reprezentativitate în Parlament indiferent de numărul de alegători. Președintele a mai spus că este împotriva reformei administrației publice, care ar presupune fuzionarea mai multor raioane. Și chiar dacă se va insista cu această reformă, raionul Taraclia va rămâne intact.

Igor Dodon a lansat o invitație oficială către președintele Bulgariei să efectueze o vizită în Moldova în următoarele luni.

Astăzi, 5 octombrie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și vicepreședintele Bulgariei, Iliana Iotova, efectuează o vizită de lucru în Taraclia, unde vor aborda subiecte particulare pentru bulgarii care locuiesc pe teritoriul Moldovei.