Portalul de știri Deschide.MD a devenit incomod pentru autoritățile separatiste de la Tiraspol. Mai mulți cititori din stânga Nistrului ne-au anunțat că dacă folosești providerul din regiune IDC, site-ul nostru pur și simplu nu mai poate fi accesat. Operatorii providerului IDC, neagă faptul că ar fi blocat accesul locuitorilor din regiune la pagina Deschide.MD.

Internauții, din grupurile transnistrene de pe rețelele de socializare, ne-au confirmat că site-ul nostru poate fi accesat doar dacă folosești un operator de telefonie mobilă din Ucraina sau Republica Moldova.

Cititorii Deschide.MD din stânga Nistrului sunt foarte indignați de faptul că li se îngrădește dreptul la informare. 

„Este aici cineva care mi-ar putea răspunde? În baza la ce IDC a blocat accesul la site-ul Deschide.md? De ce mi se îngrădește dreptul la informare. De ce decid alții ce mi se poate să citesc și ce nu?”, scrie, revoltat, Alexandr Samonin, într-o postare în grupul PMR. 

Așa cum am menționat, pe lângă cei care ne-au anunțat voluntar despre blocarea Deschide.md, o sumedenie de internauți transnistreni ne-au mai informat și despre noua decizie, în stil totalitar, a autorităților separatiste de a bloca accesul la site-ul nostru.

Lucia N: „Nu. Nu este clar. Cei care au internet de la IDC nu pot accesa, dar cei care nu folosesc serviciile IDC pot accesa. Eu am accesat dintr-o cafenea, unde internetul nu e de la IDC”.

Alexandr Goian: „Au blocat. Interesant, IDC-ul nostru nu se teme de sancțiuni?”.

 

 Vladimir Liubkin: „Blocat. Îmi scriu mulți că de pe rețeaua IDC nu se poate accesa”.

 Ivan Petrenko: „Pe malul stâng, e exact ca în Coreea de Nord. Pe malul drept așa ceva nu există”.