Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) consideră că declarația președintelui Partidului Democrat Vlad Plahotniuc referitor la disponibilitatea partidului pe care îl conduce de a face coaliție doar cu partidele de dreapta nu este una veridică.

Juristul PAS Sergiu Litvinenco scrie pe pagina sa de Facebook că „Plahotniuc zice că vrea după alegeri coaliție doar cu partidele de dreapta”.

„Parcă am mai auzit acest ”refren” o dată - vă amintiți cum în alegerile prezidențiale PD-ul a ”susținut-o” pe Maia Sandu? Numai că, în timp ce PD-ul și-a declarat ”susținerea” pentru Maia Sandu, poliția controlată de PD escorta zecile de autobuze venite din Transnistria, care să-i asigure voturi lui Dodon. Și nu doar asta. Fiți vigilenți! Ceea ce zice PD-ul este exact INVERSUL față de ce vrea și ce face PD-ul. E complicat, desigur. Dar asta este politica moldovenească…”, conchide Litvinenco.

După o jumătate de oră, acesta adaugă: „O confirmare proaspătă a celor scrise mai sus” este că „PD spune că referendumul din Chișinău „nu are nimic cu interesele chișinăuienilor. Dar oare nu justiția și CEC-ul, ambele controlate de PD, au acceptat acest referendum?”, conchide Litvinenco. 

Astăzi, în cadrul conferinței de presă, președintele PD, Vlad Plahotniuc a anticipat reacția unor partide, remarcând: „Vor spune că PD le oferă un măr otrăvit, mărul ar putea conține multe vitamine”.

-------------Partidul Democrat a anunțat astăzi că va face coaliție cu toate partidele pro-europene care vor ajunge în Parlament după alegerile din 2018. Anunțul a fost făcut de președintele PD, Vlad Plahotniuc, în cadrul tradiționalului brifing de presă, care are loc după ședința săptămânală a partidului. Democrații afirmă că nu vor lupta cu partidele de dreapta nici înainte, nici după alegerile parlamentare, deoarece aceste partide nu sunt dușmanii PD.

-------------- În toamna anului 2016, în timpul campaniei prezidențiale, PD a decis să-și retragă candidatul din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu. Ulterior liderul PAS a calificat acest lucru ca fiind un "măr otrăvit".