Partidul Democrat va boicota referendumul privind demiterea primarului general, Dorin Chirtoacă. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, în cadrul tradiționalului briefing de presă.

"Poziţia PDM este una foarte clară din simplu motiv că aceasta iniţiativă este una nu doar a Partidului Socialiştilor din R. Moldova, dar şi a preşedintelui Igor Dodon. Iniţiativa nu are nimic cu doleanţele chişinăuienilor, nu are nimic cu problemele reale ale oraşului Chişinău, este una strict politică, strict electorală. În acest context, PDM declară că nu participă la acest referendum în nicio formă", a declarat Vitalie Gămurari.

-- Amintim că, acum o săptămână, PL a anunțat că nu va participa la referendumul din 19 noiembrie curent, îndemnând chișinăuienii să boicoteze acest exercițiu inițiat de PSRM. La începutul săptămânii curente, cu un anunț similar au venit liderii Partidului Unității Naționale și Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Primarul poate fi demis doar în condiţia în care "pentru" votează cel puţin acelaşi număr de persoane care l-au ales în funcţie, adică 163 de mii 570 de alegători.

PSRM a mai încercat să-l demită pe primar acum o jumătate de an, însă atunci tentativă s-a soldat cu eşec.