Maia Sandu respinge categoric orice posibilitate de a coaliza cu PD. Poziția a fost reiterată într-o postare pe Facebook, după ce aseară vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a scris că democrații pregătesc terenul pentru o coaliție post-electorală cu PAS și PUN asemeni fostei alianțe PD-PL-PLDM.

Ca răspuns la campania de dezinformare lansată de regimul bicefal Plahotniuc-Dodon amintim că organul decizional suprem al PAS este Congresul, care a votat în unanimitate rezoluția, conform căreia partidul nu va face sub nicio formă alianță pre-electorală sau postelectorală cu PD și PSRM. Deciziile forului suprem sunt obligatorii pentru toate organele de conducere ale PAS, de aceea orice speculaţie la acest subiect este lipsită de temei”, a scris președinta PAS pe pagina ei de facebook.

Cu această ocazie, ea a făcut apel la calm şi a reiterat disponibilitatea PAS de a conlucra cu forţele politice „care împărtăşesc valorile lor, în vederea preluării guvernării şi a relansării cursului pro-european al ţării compromis de actualul regim odios”.

La rândul său, Alexandru Slusari scria aseară că PAS și PUN vor fi atrase de PD și urmează să depindă integral de Vlad Plahotniuc.

„Se încearcă învierea unei coaliții de tip PD - PLDM – PL, în cadrul căreia din start este clar cine va fi beneficiarul principal și cine va deveni un țap ispășitor”, a scris Slusari. 

-- Vom aminti că Partidul Demnitate și Adevăr așteaptă un răspuns de la Partidul Acțiune și Solidaritate în ceea ce privește propunerea de a face un front comun la alegerile parlamentare din 2018. La rândul său, Maia Sandu nu se grăbește să dea verdicte, invocând faptul că regulile de joc ale viitorului scrutin nu sunt clare la această etapă. Discuțiile au avut loc săptămâna trecută la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV. La un moment dat, Năstase a declarat că PPDA și PAS nu au nici timp și nici dreptul a repeta greșelile comise la alegerile prezidențiale, referindu-se la faptul că atunci s-a înaintat în campania electorală cu strategia propusă de Maia Sandu.