Candidatul PPEM la funcția de președinte, Iurie Leancă, îi răspunde liderul PPE Joseph Daul printr-o postare pe facebook că merge cu optimism mai departe, „indiferent de părerile unor politicieni care în trecut au mai avut alegeri nefericite, investind încredere în lideri din Moldova care au dovedit că nu au meritat acest lucru”.

Leancă se pare că nu va da curs îndemnului președintelui PPE Joseph Daul, pentru că mesajul său începe în felul următor: „Continui cursa pentru Președinția Moldovei”. Atâta timp cât știu că pot face lucruri bune pentru țara mea, pentru poporul meu, voi depune toate eforturile și toată energia mea. Am experiența și cunoștințele necesare ca să pot duce Moldova în continuare pe drumul spre Vest”.

Liderul PPEM mai adaugă că „candidații de pe dreapta rămași în cursa prezidențială mai au încă multe de învățat pentru a putea conduce țara”, considerându-l principalul adversar în această campanie electorală pe Igor Dodon: „Știu că liderul PSRM va duce țara pe un drum închis, fără viitor, în cazul în care ar câștiga, de aceea voi face tot posibilul pentru a-l opri”.

Spre final Iurie Leancă se referă la îndemnul lui Daul și menționează că merge mai departe cu optimism, „indiferent de părerile unor politicieni care în trecut au mai avut alegeri nefericite, investind încredere în lideri din Moldova care au dovedit că nu au meritat acest lucru”.

Ieri cadidatul PPEM a declarat pentru Agora.md că nici el dar nici colegii săi nu analizează posibilitatea retragerii din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu.  

„Din punctul meu de vedere cetățeanul din Republica Moldova are dreptul nu doar să aleagă un simbol, cineva care reprezintă dreapta. Oamenii trebuie să aleagă pe cineva care să facă față provocărilor, pornind de la prerogativele președintelui”, a declarat Leancă.

Amintim că ieri președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, a salutat „decizia celor trei partide din Republica Moldova de a înainta un candidat comun la viitoarele alegeri prezidențiale la 30 octombrie". Totodată acesta i-a recomandat președintelui PPEM, Iurie Leancă să se retragă din cursa electorală și să sprijine candidatul comun, Maia Sandu.