Ministerul Finanțelor a informat Comisia Electorală Centrală (CEC) despre faptul că suma de 8,9 milioane lei, preconizată pentru organizarea și desfășurarea referendumului local cu privire la revocarea din funcție a primarului mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, se va regăsi în proiectul de lege cu privire la rectificarea Bugetului de stat, urmând să fie expediat Parlamentului, a anunțat astăzi președintele CEC, Alina Russu.

Totodată, CEC a aprobat Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău din data de 19 noiembrie 2017.

----Documentul prevede perioada în care urmează să fie constituite circumscripțiile electorale municipale; perioada în care urmează să fie publicată lista partidelor care au dreptul de a participa la referendum în baza datelor prezentate de Ministerul Justiției; data când organele electorale vor începe să înregistreze participanții la referendum; stabilirea minimului de locuri de afișaj electoral și a minimului de localuri pentru desfășurarea întâlnirilor cu alegătorii; efectuarea agitației electorale, dar și stabilirea plafonului mijloacelor financiare ce pot fi virate în fondul electoral al participantului la referendum.

Amintim că marți, 26 septembrie, CEC a aprobat devizul de cheltuieli privind referendumul „anti-Chirtoacă”. Astfel, din bugetul național urmează să fie alocate peste 8,9 miliane lei pentru organizarea și desfășurarea plebiscitului.