Consiliul Național Politic al Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr a confirmat decizia luată de liderul partidului, Andrei Năstase, de a se retrage din campania electorală în favoarea preşedintei Partidului Acțiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Telenești, în satul natal al lui Andrei Năstase a fost citită declarația Consiliului Național Politic al PPDA, unde este menționat că partidul o va susține pe Maia Sandu în campania prezidențială în calitate de candidat comun din partea PPDA, PLDM și PAS. 

PPDA i-a cerut Maiei Sandu să-şi asume principalele puncte din programul electoral al lui Andrei Năstase. Printre acestea sunt descentralizarea, modernizarea oraşelor, dezvoltarea agriculturii, educației şi medicinii, înaintarea unor inițiative legislative privind reformarea justiției şi combaterea corupției. De asemenea, desemnarea unui procuror independent, confiscarea bunurilor demnitarilor de stat, procurorilor şi judecătorilor care nu pot demonstra sursele de venit pentru procurarea acestora, declanşarea alegerilor parlamentare anticipate, declanşarea referendumului privind recuperarea miliardelor, neadmiterea restituirii de către cetățeni a acestora.

La conferință a venit și Maia Sandu care a promis alegătorilor că va îndeplini punctele înaintate de PPDA și că „este important să ne consolidăm aceste două partide pentru că vin şi alegerile parlamentare”

Amintim că tot astăzi și Consiliul Național Politic al PLDM a decis cu unanimitate de voturi să o susțină pe Maia Sandu, președintele PAS, în campania electorală din alegerile prezindețiale, în calitate de candidat comun din partea PLDM, PAS și PPDA.

De precizat este și faptul că joi liderii celor trei partide s-au întâlnit într-o ședință și au decis atunci ca Maia Sandu să fie candidatul comun din partea celor trei partide în cadrul alegerilor prezidențiale, lucru confirmat de liberal-democratul, Viorel Cibotaru. La scurt timp președintele PPDA, Andrei Năstase a negat această informație, acuzând de „manipulare și dezinformare, într-un spațiu mediatic controlat în mare parte de guvernare”. Năstase, a publicat pe pagina sa de facebook un comentariu în care preciza că „oferta Platformei Demnitate și Adevăr, făcută constant partenerilor de dialog PAS și PLDM, reiterată prin decizia Biroului Politic din 11 Octombrie 2016, rămâne valabilă până la un răspuns oficial și exhaustiv al organelor de conducere ale PAS". 

Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari a declarat ieri pentru Deschide.MD că la ședința Consiliului Național Politic al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr care a decis cu majoritatea voturilor retragerea liderului formațiunii, Andrei Năstase, din cursa prezidenţială în favoarea candidatului Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu. Slusari, a adăugat că au fost și discuții contradictorii, participanții la ședință având viziuni diferite cu privire la acest pas.