Consiliul Național Politic al PLDM a decis astăzi cu unanimitate de voturi să o susțină pe Maia Sandu, președintele PAS, în campania electorală din alegerile prezindețiale, în calitate de candidat comun din partea PLDM, PAS și PPDA.

Despre acest lucrur anunțat liderul liberal-democraților, Viorel Cibotaru, după ședința Consiliului. Acesta i-a mulțumit lui Andrei Năstase pentru decizia luată pentru că: este o decizie politică foarte matură. 

„Consiliul Național Politic al PLDM a decis astăzi cu unanimitate de voturi desemnarea din partea PLDM a candidatului comun, Maia Sandu a din partea celor trei partide. În primul rând apreciem efortul colegilor noștri, Maia Sandu și Andrei Năstase pentru că au ajuns la această decizie. Vreau să-i adresez mulțumiri președintelui PPDA pentru înțelegere, pentru că este o decizie politică foarte matură. Totodată vreau să adresez un apel către parteneri și anume ca să consolidăm echipele noastre în campania electorală pentru sprijinirea candidatului comun așa cum ne-am înțeles anterior”, a conchis Viorel Cibotaru. 

Amintim că ieri a avut loc și ședința Consiliului Național Politic al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr care a decis cu majoritatea voturilor  retragerea liderului formațiunii, Andrei Năstase, din cursa prezidenţială în favoarea candidatului Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

Informația a fost confirmată de vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, care a declarat că au fost și discuții contradictorii, participanții la ședință având viziuni diferite cu privire la acest pas.

Anterior liderii PLDM, PAS și PPDA au decis înaintarea Maiei Sandu în calitate de candidat unic la alegerile prezidențiale, despre acest lucru a anunțat președinle liberal-democraților. Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu a confirmat acest lucru.