Președintele Igor Dodon se arată indignat de interdicția impusă ieri jurnalistei de la „Komsomolskaia Pravda”, Daria Aslamova, care a sosit în Republica Moldova pentru a-l intervieva pe președintele moldovean. Potrivit șefului statului, „interdicția în cauză reprezintă un nou pas ostil a Guvernului Moldovei față de partenerul nostru strategic – Federația Rusă”.

Șovinii rusofobi din birourile guvernamentale depășesc orice limite. În prezent, pentru fiecare jurnalist din Rusia, care intră pe teritoriul țării noastre, trebuie să-i fie expediată o invitație personală. Totodată, jurnaliștii români, care desfășoară activități antimoldovenești și antistatale, lucrează nestingherit în Moldova”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

----Potrivit lui Dodon, un astfel de comportament nu poate fi catalogat decât ca „o nouă manifestare anti-rusă din partea Guvernului Moldovei”.

Aşa cum s-a mai întâmplat și în alte cazuri, organizată intenţionat în ajunul întrevederii mele de lucru cu preşedintele Federației Ruse, Vladimir Putin, preconizată pentru 11 octombrie, la Soci, cu scopul de a afecta atmosfera acestei întrevederi şi de a crea unele obstacole pentru dialogul moldo-rus. La miezul zilei voi avea informația deplină despre motivele deportării jurnalistului Daria Aslamova. Interviul va avea loc în orice condiții. Aici sau la Moscova”, a menționat el.

Aslamova, jurnalistă la publicaţia rusă Komsomolskaia Pravda, care urmă să-l intervieveze pe preşedintele moldovean Igor Dodon, a fost oprită pe Aeroportul din Chişinău, fiind nevoită să plece înapoi în Rusia, via Bucureşti, informează agenţia de ştiri TASS.