Majoritatea membrilor Consiliului Național Politic al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a decis astăzi în cadrul ședinței, retragerea liderului formațiunii, Andrei Năstase, din cursa prezidenţială în favoarea candidatului Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari. Potrivit lui, au fost și discuții contradictorii, participanții la ședință având viziuni diferite cu privire la acest pas.

Am discutat mai multe ore această situație. Apoi s-a alăturat și Maia Sandu. Pe alocuri discuțiile au fost complicate, au fost multe întrebări. Decizia (cu privire la retragerea lui Năstase - n.r.) a fost luată mai demult, dar la Consiliu trebuia să lămurim oamenilor, să discutăm cum acest lucru va fi primit de alegători. Membrii partidului au avut păreri diferite, unii n-au dorit acest lucru, alții au considerat-o ca una istorică pentru că politicianul a pus interesele de țării mai presus ca cele personale. Opinii au fost diferite, dar majoritatea a adoptat anume această decizie”, a spus el.

Totodată, Slusari a spus că detaliile cu privire la decizia de azi a Consiliului Național vor fi făcute de către Năstase mâine în cadrul unei conferințe de presă. Politicianul a mai adăugat că există posibilitatea că această conferința să fie una comună cu Maia Sandu.

Amintim că anterior liderii PLDM, PAS și PPDA au decis înaintarea Maiei Sandu în calitate de candidat unic la alegerile prezidențiale, despre acest lucru a anunțat președinle liberal-democraților. Ulterior, în cadrul unei conferințe de presă, Maia Sandu a confirmat acest lucru.