După Traian Băsescu şi Mihai Ghimpu, un alt lider de partid regretă declaraţia Ambasadorului SUA la Chişinău, care a spus: „Moldova nu este România”. Este vorba despre preşedintele PLDM, Viorel Cibotaru, în opinia căruia cel în cauză – James Pettit – a exagerat atunci când s-a pronunţat asupra acestui subiect într-un mod atât de tranșant și univoc.

Problemele de istorie, de neam și identitate au fost, sunt și vor rămâne încă teme foarte sensibile pentru poporul nostru. Cred că Excelența sa, domnul Ambasador James Pettit, a exagerat atunci când s-a expus asupra acestui subiect într-un mod atât de tranșant și univoc, rănind, fără să vrea, probabil, sentimentele mai multor concetățeni. Până la urmă, chestiunea identitară ne privește doar pe noi, cetățenii acestei țări, și orice ingerință, din partea oricui ar veni, cu atât mai mult din partea unui diplomat, este regretabilă”, a scris Viorel Cibotaru pe Facebook. 

Totodată, liderul PLDM susţine că James Pettit a spus un adevăr care merită reținut: fără reforme profunde la noi acasă nu vom putea realiza visul european.

Amintim că zilele trecute, în cadrul unui interviu pentru postul public de televiziune Moldova 1, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, James Pettit, a declarat că „unirea Republicii Moldova cu România, de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova”. Excelența sa a mai punctat că „Moldova nu este România”.