Consilierul municipal Chișinău, Oleg Onișcenco, și-a depus mandatul „din propria inițiativă”. Cererea de demisie a fost publicată de fostul său coleg din fracțiunea PSRM din CMC, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Ceban scrie în acest context că cererea de demisie a lui Onișcenco este „una din deciziile corecte”.

De precizat că Oleg Onișcenco a fost ales consilier municipal pe listele PSRM în urma alegerilor locale din 2015. La sfârșitul lunii februarie, curent, acesta a fost exclus din fracțiune.

----La data de 25 mai, în urma unei operațiuni speciale a Centrului Național Anticorupție și procurorilor Anticorupție, au fost reținuți consilierii municipali Oleg Onișcenco și Ghenadie Dumanschi, dar și secretarul Consiliului, Valeriu Didencu. Aceştia sunt vizaţi în dosare de corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

În timpul operațiunii, Oleg Onișcenco a încercat să fugă de ofițerii CNA, însă a fost prins pe coridoarele „Apă-Canal”, unde se desfășura ședința ședința CMC.

Locul lui Onișcenco va fi preluat de următorul candidat de pe listele PSRM. Este vorba despre Valeri Botea, născut în anul 1954. Potrivit datelor prezentate la CEC, acesta a activat în calitate de mecanic, politolog, șef de pază în cadrul întreprinderii „Metalica Zuev”.