Liderii opoziției, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, împreună cu președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, anunță un nou protest pe data de 1 octombrie 2017. Decizia a fost luată după ce conducerea postului public de televiziune a respins solicitările acestora de a le acorda o oră de emisie pe săptămână.

Lidera PAS, Maia Sandu, a precizat că „promisiunile vagi ale conducerii televiziunii de a invita opoziția parlamentară la anumite emisiuni nu este pe înțelesul lor”, iar solicitarea propriu zisă „a constat în o oră de emisie pentru opoziție cu sprijin popular real”.  

„Vom insista în continuare pe această cerere, și pe toate celelalte care au fost adoptate în rezoluția de la ultimul protest, și anume: publicarea raportului Kroll, sancționarea tuturor celor care se fac vinovați și renunțarea la sistemul electoral mixt”, a precizat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă. 

Năstase a adăugat, în acest context, că „răspunsul autorităților nu satisface așteptările poporului”, din această cauză aceștia își vor continua „lupta”, menționând că de aceasta dată „protestele vor avea o mai mare amploare”. 

„Vom depune eforturile necesare atât în interiorul cât și în exteriorul țării pentru a opri această guvernare de la derapajele pe care le săvârșește”, a spus Andrei Năstase. 

Protestul va începe în fața cinematografului „Gaudeamus”, iar „oamenii adunați vor decide care va fi traseul marșului”, a declarat Năstase.

Amintim că, TRM a răspuns solicitării, liderilor de opoziție, de a acorda o oră de emisie săptămânal, menționând că administrația televiziunii publice respectă necondiţionat Constituţia Republicii Moldova şi cadrul legal naţional în domeniul mass-media şi va acţiona ca atare în continuare. jjjjjj

La fel, conducerea TRM afirmă că „nu va admite nici o presiune şi ingerinţă în activitatea şi independenţa sa editorială, indiferent de partea cărei autorităţi sau partid ar veni aceasta”.