Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță că este provocat, de majoritatea parlamentară, să scoată lumea în stradă pentru că se „vrea sânge și destabilizarea situației”. Potrivit șefului statului, acest lucru va duce la anunțarea stării de urgență, perioada în care este interzisă organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare, ceea ce va permite actualei majorități să se mențină la putere.

Igor Dodon a declarat ieri în cadrul emisiunii „Linia directă” de la postul de televiziune „AccentTV”, că guvernarea „vrea sânge și destabilizarea situației pentru a distrage oamenii de la incapacitatea lor de a rezolva probleme”.

Eu consider că noi suntem acum provocați pentru a scoate lumea în stradă. Noi nu avem nevoie de sânge pentru că, conform tuturor sondajelor, vom obține victoria la alegerile următoare. Ei au nevoie de sânge. Ei au nevoie de destabilizarea situației pentru că sunt în incapacitatea de a rezolva problemele. Ei nu au nevoie de alegeri în anul viitor, pentru că nu vor mai putea să cumpere deputați. 70-80 de deputați nu vor trece în viitorul Parlament. De aceea ei nu au un scenariu mai bun, înafara de a mă provoca să scot cetățenii în stradă. O victimă, două și este introdusă situația excepțională și alegerile, conform Constituției, nu pot avea loc”, a menționat el.

----Amintim că Igor Dodon și PSRM a anunțat desfășurarea pentru duminică, 24 septembrie, a acțiunilor de protest în mai multe localități din Republica Moldova. Este vorba despre orașele Bălți, Anenii Noi și Cahul. În ceea ce privește protest masiv la Chișinău, șeful statului a declarat că își rezervă dreptul de a convoca Marea Adunare Națională în două cazuri: în cazul în care majoritatea parlamentară va încerca să dezlănțuie un conflict militar pe Nistru sau va încerca să demită președintele.